Suomalaista kirjallisuutta Elisa Kirja -palvelusta

Tämä on taas poikkeuksellisesti suomenkielinen postaus, koska asia on relevanttia pääosin vain suomenkielisille.

Olen kritisoinut muiden kanssa pitkään suomalaisten e-kirjakauppojen toimintaa erityisesti valittaen hinnoittelusta, rakkaudesta rikkinäiseen DRM:ään ja huonoon palvelukokemukseen. Siinä missä Amazonin e-kirja -kokemus on ollut hämmästyttävän hyvä millä tahansa päätelaitteella, on suomalaiset kilpailijat laahanneet kaukana perässä. Amazonin DRM-järjestelytkään eivät ole niin paljon haitanneet, kun palvelu on toiminut niin saumattomasti — ja jonkinlaisia kiertoteitäkin on ollut kirjojen vapauttamiseksi DRM:n alta, jos niin haluaa ja tarvitsee tehdä.

Viime aikoina olen käyttänyt myös yhä enemmän suomenkielistä e-kirjallisuutta Elisa Kirja -palvelusta, ja ollut positiivisesti yllättynyt.

Ensimmäinen positiivinen yllätys oli kustantajien siirtyminen enemmän ja enemmän vesileimattuihin epub-tiedostoihin Adoben DRM:n sijaan. Toinen yllätys on ollut kirjamessujen ja nyt joulun alla tehdyt tarjoukset, jotka ovat saaneet suomalaisten e-kirjojen ostamisen järkevän hintaiseksi. Kolmas yllätys on ollut, että palvelu on toiminut erittäin hyvin niin tietokoneella kuin myös tabletilla. Ja ostaminen on tehty erittäin helpoksi, mahdollistaen Elisa Kirja kuukausilaskulla lähes one click purchase-tasoinen oston helppous.

Vaikka palvelussa onkin ostamiseen liittyen pieniä käytettävyysparannuksia odottamassa vielä tekemistään, on pakko sanoa että Elisa Kirja on viimein lunastanut paikkansa minun palvelukatalogissa paikkana, josta tästä edes katson ensimmäisenä onko kirja saatavilla suomeksi e-kirjana. Englanninkielisen kirjallisuuden ostanen jatkossakin Amazonista.

Mitä se kertoo ajastamme ja kirjakauppojen tilasta Suomessa, että tälläisen teknonörtin ensimmäiset paikat kirjallisuuden hakemiseen ja ostamiseen ovat joko globaali e-kaupan jättiläs — tai suomalaisen teleoperaattorin palvelubisnes?

Mainokset
Kategoria(t): business, life. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s