Rasittavan epävarma NebulaZone ADSL

Olen ollut lojaali asiakas Nebulan ADSL-palveluilla sen jälkeen, kun muutin Töölöstä Puotilaan – eikä normaalisti ole ollut nokan koputtamista. Nebulan asiakaspalvelu on ollut todella avuliasta ja yhteydet ovat toimineet suhteellisen hyvin.

Olin todella tyytyväinen 16/3 ADSL-yhteyteen, joka tuntui toimivan kuin junan vessa – mutta kun erehdyin kokeilemaan 24/3 yhteyttä tilanne kääntyi huonompaan. Hetkittäin huippunopeuteen kyllä päästiin, mutta sitäkin useammin tiedonsiirrot jäivät nopeudessa alle sen mitä 16/3 yhteydellä. Asiakastuen avustuksella ja linjan asetuksia muuttamalla eilen perjantaina oli luksusta, kun tiedonsiirto oikeasti toimi 2 megatavun sekunttivauhdilla alaspäin – mutta sitä juhlaa ei riittänyt edes yöhön saakka, kun yhteys alkoi pykimään. Nyt hyvä jos yhteydestä tulee läpi se 700 kilotavua sekunnissa. ADSL-modeemi valittelee suuresta määräst CRC-virheitä linjalla, joten mitään ei ainakaan täältä päästä ole tehtävissä.

Miksei aina voisi olla perjantai ja täysin toimiva tietoliikenne?

Toivottavasti Soneran 100 megabitin kuitu tulisi tänne nopeasti – ja taloyhtiöön saataisiin samalla uusittua kuparin rinnalle valokuitua. Jos vaihtoehtona olisi tällaisen ADSL-yhteyden sijaan mutkaton 100 meganen yhteys kuitua pitkin, vaihtaisin samalla sekunnilla.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s