Kotiprojekteja ja pyhtääläisille Helsinkiä

Eilen oli kotiprojektien aika, eli laittaa hyllyjä seinille ja tehdä muutenkin siistimistä ja siivousta. Yllättäen pienessä asunnossa säilytystilaa ja -paikkoja ei ole koskaan liikaa – ja yhtä yllättäen pienillä asioilla saa paljon aikaiseksi asumisviihtyvyyteen. Kirjahylly lähti olohuoneesta pois ja tilalle tuli pieni Ikean Lack-hylly koristeeksi seinälle. Työhuoneeseen puolestaan laitettiin uusi kirjahylly ja neljä Lack-hyllyä seinälle.

Yleisilme muuttui heti paljon parempaan suuntaan. Työhuone on muutenkin aikamoinen kammio, joten siellä seinän ja hukkatilan käyttöönotto säilytystilaa varten ei ollut yhtään huono idea. Samalla olohuoneeseen vapautui neliön verran lisää pinta-alaa ja huomattavasti enemmän tilaa käytettäväksi. Nyt ruokapöydän ympärille on helppo kokoontua vaikka isommallakin porukalla.

Sadun pikkusisko oli Teemun kanssa käymässä iltapäivällä ja kävimme näyttämässä heille aurinkoista Helsinkiä. Käyntikohteiksi muodostui mm. ravintola Loiste rautatientorilla, hotelli Tornin Ateljee-bar ja olutravintola Teerenpeli Kampissa. Loisteessa pitäisi joskus vielä käydä syömässä, tuoksut ja tunnelma vaikuttivat oikein mukavilta – vaikka terassin näkymät eivät olleetkaan yhtä hyvät kuin hieman korkeammalta Tornista. Kampin Teerenpeli on taas poikkeuksellisen viihtyisä olutravintola, jonka sisustus hämää matkailijaa luulemaan ravintolaa vaikkapa normaaliksi Sedulaksi. Vaikkei ravintolassa voikaan tanssia, hyvä juotava, musiikki ja tunnelma kuitenkin ovat jotain mitä Seduloista ei yleensä löydä. Puhuttakaan jättimäisistä toasteista, jotka 7 euron hinnalla ovat suunnattoman muhkeita jättiläisiä – ja siten sopivia hiukopaloja oluiden tai siidereiden välissä.

Teerenpelissä ravintoloiden snack-bisnes on ymmärretty oikein. Pienten välipalojen tulee tarjota asiakkaille hyviä kokemuksia ja ennenkaikkea tukea sitä pääasiaa, ravintolan juomamyyntiä. Epäilemättä jättimäinen paahtoleipä ja sen väliin laitettava levite ja täyte eivät ole iso kustannus ravintolalle, sillä työvoimakustannukset jylläävät tässäkin. Samalla työllä voisi siis valmistaa todella muhkean leivän, laskuttaa siitä seitsemän euroa ja tuottaa asiakkaille kokemuksia, joita arvostavat ja joista vielä kertovat eteenpäin.

Tämän ovat toisaalta huomanneet myös monet muutkin ravintoloitsijat, sillä toasteja tai muita helppoja naposteltavia saa jo useista eri ravintoloista ympäri Helsinkiä. Muistan vielä ajan, kun ne olivat harvinaisuus ja varta vasten Eerikinkadun Coronaan tuli mentyä pelaamaan biljardia, sillä samalla oli hyvä syy nauttia pari olutta ja hyvä toast. Nyt kun paahtoleivät ovat juomaravintoloissa normitavaraa, pitää olla oma mukana oma juttunsa, jolla erottua. Teerenpelin toasteissa se on selkeästi massiivinen koko.

Mainokset
Kategoria(t): life. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s