Uusi mäkki

Eleet!

Nyt on käsissä uusi mäkki ja edessä pient opettelua, sekä tietysti asentelua että koneen saa taas mukautettua sellaiseksi kuin haluaa. Työkoneena on ollut jo pitkään MacBook Pro – mutta kotikoneeksi tuli nyt valkoinen MacBook hinnan ja suorituskyvyn takia.

En nähnyt tarpeelliseksi maksaa Pro:n ominaisuuksista, joilla en välttämättä tee mitään ja joita tulevat työkoneeni tulevat myös täyttämään aivan mainiosti. Uusi MacBook on prosessoriteholtaan nopeampi kuin vanhempi ProBook ja sisältää myös enemmän muistia, joten se on kaikin puolin pätevä vehje tarpeisiini. Ja verrattuna 15” tai 17” koneisiin se myös kulkee helpommin mukana kaikkialle minne minäkin.

15” ProBook on ollut tähän saakka kyllä rakkain ja mielenkiintoisin kone, jota minulla on koskaan ollut ja todellakin ensimmäinen kone, jota on voinut sanoa ainoaksi työasemaksi mitä tarvitsen. Toista vuotta olen pärjännyt pelkästään sen varassa vallan mainiosti ja uskollisena työjuhtana se jatkaa edelleen.

MacBookin ja MacBookPro:n välillä on kyllä isoja eroja, jotka tuntuvat välittömästi kun konetta kokeilee. MacBook ei kuitenkaan ole huono kone, vaikka siitä joitain Pro:n mukavia ominaisuuksia ja featureita puuttuukin. Omalla rahalla ostettaessa mukana kulkevaksi notebookiksi ja kelvoksi työasemaksi MacBook on kuitenkin varsin riittävä.

Tulevina päivinä kertoilen hieman fiiliksiä ja kokemuksia, kun ehdin kokeilla koneita paremmin rinnakkain ja toisaalta asentelemaan ohjelmia pyörimään MacBookissa. Ensikokemukset MacBookista melkein tyhjällä asennuksella ovat lupaavia. Kone tuntuu oikein lentävältä ja vauhdikkaalta. Ainoastaan sormet eivät ole kunnolla vielä tottuneet näppäimistöön, joten muutamia harhalyöntejä tulee siellä täällä.

Ottaen huomioon että tämän koneen sain täyteen ladatulla 4GB:n muistilla, 2.2GHz CoreDuo2 prosessorilla ja SuperDrive-dvd -asemalla olen erittäin tyytyväinen. Maanantaina pitää hakea verkkokaupasta vielä miniDVI-DVI adapteri, niin tämä kaunokainen on valmis hommiin.

Tämän koneen rinnalle olisi kotiin tarkoitus saada vielä kunnollinen Linux-työasema 8 gigan muistilla ja riittävällä dualcore-prosessorilla, jotta virtualisoitujen ympäristöjen ajaminen olisi helppoa ja kätevää.

Kategoria(t): OS X, technology. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s