Eclipse-työkaluja ohjelmoijalle

Tuli taas pitkästä aikaa avattua kunnolla Eclipse ja katsottua, että mitä kaikkia laajennuksia ja työkaluja käytössä onkaan, kun aloittelevat Eclipsen käyttäjät kyselivät ehdotuksia ja neuvoja pluginien suhteen. Kävi ilmi, että olen aika tylsä Eclipse-käyttäjä, sillä loppupeleissä olen käyttänyt aika vähän Eclipsen erilaisia lisäosia.

Pääosin olen selvinnyt Eclipsen omilla toiminnallisuuksilla ( esim. J2EE ja web-laajennukset), mutta muutama ulkopuolinen laajennuskin on osoittautunut ihan tarpeelliseksi.

Alla listaus niistä ja linkki Eclipse-update-sivustolle. Eli syöttämällä ko. linkin Eclipsen update-manageriin updatesiteksi, pystyy toiminnallisuudet ottamaan käyttöön itsellään.

Subclipse http://subclipse.tigris.org/update_1.2.x

Subclipse tuo subversion-tuen Eclipseen. Toimii kuin junan vessa.

Spring IDE http://springide.org/updatesite

Työkaluja helpottamaan Spring Framework-sovelluksien tekemistä. Visualisointi WebFlow-sovelluksille, hakutoiminnot Spring beaneihin ja niin edelleen.

Apache Directory Studiohttp://directory.apache.org/studio/update/1.x

LDAP-browser ja editori suoraan Eclipsessä.

Eclipsen omista laajennuksista on käytössä ollut pääosin aina vain WTP – Web Tools Platform, joka on sisältänyt pääosin tarvittavat työkalut verkkosovelluksien ja J2EE-sovelluksien tekemiseen. Web Tools Project on käyttöönotettavissa suoraan Eclipsen Europa Discovery-siten kautta, jos ko. ominaisuuksia ei alkuasennuksessa ollut jo mukana.

Ihan vastikään asensin koneelle kaupalliset MyEclipse-laajennukset, joita en ole ehtinyt vielä kokeilla riittävästi sanoakseni niistä mitään. Periaatteessa toimiessaan paketissa on hyviä ominaisuuksia koottuna yhteen paremmin kuin tällä hetkellä Eclipsen omat laajennukset tarjoavat, mutta ennen kuin toiminnallisuuksia testaa kunnolla on ennenaikaista sanoa mitään.

Kategoria(t): java, programming. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s