Virtualisointia OS X:ssä

Kirjoitin työblogin puolelle pienen postauksen virtualisoinnista työpöydällä. Taustalla oli kärhämä ja kränä joka minulla on ollut jonkun aikaa Applea kohtaan siitä, että OS X:lle ei tule Java-releaseja kovinkaan synkronissa muiden platformien kanssa. Parallels, jonka tuote oli ensimmäisenä OS X-virtualisointimarkkinoilla, pyki jostain syystä suuresti Linuxin kanssa – tai ainakin uudemmat Ubuntut osoittautuvat temppuileviksi. Päivityksen jälkeen X ei toiminutkaan, jos muistia kasvatti yli 512 megatavun lakkasi Ubuntu toimimasta ja niin edelleen.

Olin aikaisemmin kokeillut VMWaren Fusionia beta-vaiheessa, mutta koska Parallels ei ollut aiheuttanut siihen mennessä mitään ongelmia – en uhrannut sille juurikaan ajatusta tai kokeilua sen enempää. Tarve toimivalle Linux-ympäristölle kuitenkin oli riittävä kimmoke ja annoin VMWarelle uuden mahdollisuuden. Ubuntu asentui ilman ongelmia, VMWare-tools toimi hyvin ja käyttökokemus oli jopa erinomainen. Saatoin pyörittää Ubuntua virtuaalikoneessa MacBookProssa täydellä resoluutiolla ja switchata ilman näkyvää performanssiongelmaa aina hetkeksi takaisin OS X:n puolelle käyttämään vaikka Adiumia tai jotain muuta ohjelmaa. Nopea testi esimerkiksi Eclipsen pyörittämisestä virtuaalikoneessa antoi positiivisen kuvan siitä, että virtualisoidussa Ubuntussa voisi ihan hyvin koodata niissä tilanteissa joissa ohjelmat eivät toimi OS X:n puolella.

Annan vielä Parallelsille mahdollisuuden ja kokeilen vielä kerran kikkailla Ubuntun toimimaan kunnolla sen sisällä, jotta voisin vertailla käyttökokemusta Linux-hostilla VMWareen verrattuna. Windows-käytössä Parallels on tuntunut ihan hyvin toimivalta – mutta käyttöä on loppujen lopuksi ollut aika vähän. Vanhemman version kanssa oli joskus ongelmia suorituskyvyn ja vaihtumisen OS X Windows-tilojen kesken, mutta pakko testata nyt uudestaan paremmin Parallels 3:n sisällä. Pitänee ottaa tehtäväksi tässä lähiaikoina testaaminen sekä ohjelmallisesti raakana performanssidatana että empiirisesti käyttökokemuksen kannalta sekä VMWarelle että Parallelsille.

Hyvän ystäväni ehdotuksesta katselen Tom’s Hardwaresta hieman noita performanssi-testereitä ja kokeilen niillä saadaanko kahden virtualisointisoftan kohdille mitään eroa Windowsia ajettaessa. Postailen niistä myöhemmin enemmän.

Mainokset
Kategoria(t): OS X. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s