Leopard läppäriin

Leopard on nyt asennettu läppärille ja pari päivää jo kokeiltu käyttöä, joka on vakuuttanut siitä että OS X on menossa hyvään suuntaan. Vaikka valitukset esimerkiksi UI:n huononnuksista ( Dockin pseudo 3D ja ylivalikon läpinäkyvyys ) pitävätkin tietyssä mielessä paikkansa, eivät ne ole osoittautuneet megalomaanisiksi ongelmiksi ainakaan minulle. Päälimmäisenä tuntemuksena on OS X:n nopeutuminen – tai siis tuntemus käyttöliittymän nopeutumisesta.

Asennus oli mutkaton ja toimi kuin junan vessa, kunhan selvisi ensimmäisestä vaikeudesta. Ihmettelin suuresti, että läppärin sisäinen kovalevy ei tullut heti installerissa näkyviin mahdolliseksi paikaksi asennukselle. Hätäännys oli suuri, kun levy kuitenkin näkyi installerin DiskUtilityssä – mutta ilman partitioita. Boottaus takaisin Tigerin puolelle ja pieni googlaus auttoi kuitenkin löytämään vinkit, että pitää vain odottaa – sillä Leopard korjaa ja tarkistaa levyä sillä aikaa. Miinusta Applelle siitä ettei operaatiosta ole mitään tietoa installerissa, puhumattakaan siitä että kuinka kauan siinä kestää.

Toinen ongelma Leopardin kanssa tuli Java 1.6 betan kanssa, jonka olin aiemmin asentanut. Javan asetukset menivät nyt sekaisin, sillä 1.6 beta ei enää toimi Leopardin kanssa, eikä installeri osannut itse poistaa sitä tai korjata Java-asetuksia oikeaksi. Ratkaisuksi löytyi Applen foorumeilta suositus konkreettisesti beta-hakemisto pois hakemistosta:

/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions

..ja poistaa siihen osoittavat symlinkit.

Sen jälkeen javakin toimi taas normaalisti.

Yllätys on ollut, että spaces-toimintoa en ole käyttänyt vielä juuri lainkaan 😀

Mainokset
Kategoria(t): OS X. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s