Avoimet CRM ja ERP-järjestelmät

Käytin jälleen kerran aikaa mietiskellessäni niinkin epäseksikkäitä asioita kuin CRM- ja ERP-järjestelmät, mutta jälleen kerran turhauduin – kun mikään järjestelmä ei tuntunut suoraan tarjoavan joustavaa tapaa muokata ohjelmiston toimintaa ja tietorakenteita vastaamaan sitä ajattelua ja prosesseja, joilla organisaatio toimii.

Toivelistallani olisi, että organisaation asiakuudenhallinan tietomallit ja prosessit voisi suhteellisen helposti muokata tiettyjen perustietojen jälkeen vapaasti juuri sellaisiksi kuin itse haluaa tai tarvitsee. Ei pitäisi olla liian vaikeaa mahdollistaa, että eri tietotyyppeihin voisi määrittää vapaasti uusia kenttiä ja määrittää relaatioita tietotyyppien ja tietotyyppien kenttien välille.

Prosessien kohdalla olisi samalla tavalla toivottavaa, että niitä voisi vapaasti määrittää ja mallintaa omiin tarpeisiin. Joissain ohjelmistoissa on päästy lähelle, esimerkiksi CentricCRM sisältää veikeän workflow-työkalun nimellä ’ActionPlan’ – ja mahdollistaa yksinkertaisten työprosessien tekemisen suoraan selaimessa. Valitettavasti muut toiminnot jäivät siitä mitä olisin toivonut ohjelmalta.

Ikävää sinänsä, että vielä ei ole tullut vastaan sellaista CRM- ja/tai ERP-pakettia, joka sisältäisi loistavan pohjan mutta ei rajoittaisi liikaa tapoja miten organisaation datamallit tai prosessit pitää muokata ohjelmiston mukaisiksi. Sinällään ei haittaisi, vaikka konfiguroitavuus olisi vaikka XML-tiedostoissa, kunhan joustavuus olisi olemassa.

Miksei tietomalleja voisi mallintaa esimerkiksi EJB3-beaneina ja prosesseja vaikkapa jPDL-prosessikuvauksina!

Katsomisen arvoisia vaihtoehtoja:

Kohtuullisen mielenkiintoinen ja lupaavan oloinen Java-pohjainen CRM-järjestelmä: http://www.centriccrm.com/

Täysin avointen PHP-pohjaisten järjestelmien suosikki: http://www.sugarcrm.com/crm/

Software As Service-ratkaisujen suosikki: http://www.salesforce.com

Googlen WebToolkitin avulla rakennettu Queplix vaikuttaa projektina mielenkiintoiselta idealta, mutta käyttöliittymä ei kuitenkaan saanut minua heti hyppimään riemusta ja tuntemaan oloani kotoisaksi: http://www.queplix.com/

Kategoria(t): technology. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s