JavaFX, GUI sovelluksien helpompi tekeminen ja miljoona muuta asiaa

Sun pitää kiirettä mielenkiintoisten julkistusten kanssa, että niitä ei edes ehdi kaikkia analysoimaan kunnolla – saati edes kunnolla lukemaan. JavaOne tuo taas niin paljon uusia ideoita, ajatuksia ja julkistuksia, että seuraavat viikot menevät niiden perkaamisessa. Onneksi monet blogit ja uutispalvelut tarjoavat hyvää kommentointia, mutta loppupeleissä on aina itse tehtävä handon-kokeiluja ja analyysia sen pohjalta.

Tänään mielenkiintoisia asioita listalla olivat mm. seuraavat:

Uudet F3-demot. F3 /JavaFX on kieli/framework rikkaiden internetsovelluksien ( RIA, rich internet application ) tekemiseen Java-platformilla samalla tavalla kuin Flash + Flex on ollut Adoben platformina, ja Silverlight Microsoftin vastaavana.

Testattaessa java webstart-demoja huomasin että jostain syystä webstart-asennus oli mennyt sutturalle koneessani, mutta lähti taas toimimaan, kun deployment.properties tiedoston poisti OS X:n cachesta. Käytännössä siis pitää poistaa deployment.properties tiedosto ~/Library/Caches/Java -hakemistosta.

Netbeans 6 tulee muuttamaan entisestään clientside-sovelluksien tekemistä helpommaksi. Kokemuksia demosta JavaOnesta: http://www.artima.com/forums/flat.jsp?forum=106&thread=204977

OpenESB 2 Beta: http://blogs.sun.com/gopalan/entry/open_esb_2_0_beta

J2EE 5:n uudessa SDK:ssa on mukana integroituna Glassfishin ja OpenESB:n lisäksi myös AccessManager – joten samasta paketista alkaa löytymään todella hyvät työkalut SOA-palveluiden rakentamiseen.

Access Managerin käyttöä: http://developers.sun.com/identity/reference/techart/secure-ws.html

XQuery: http://today.java.net/pub/a/today/2007/04/19/xquery-for-java-soa-enabler.html

Lähiaikoina on pakko tutustua taas tarkemmin siihen miten xml-työkalut ovat kehittyneet ja missä käytännöntaso on webserviceiden tekemisessä. Olisipa vielä lomaa käytettävissä tuohon! Onneksi käytössä on O’Reillyn Safari Library, joten tästäkin voi lukea kätevästi työn alla olevasta kirjasta, Safarin Rough Cuts-palvelussa, http://www.oreilly.com/catalog/xquery/.

Sunin avoin portaaliserveri: https://portal.dev.java.net/

Erinomainen lista, 10 yleisintä enterprise sovelluksien performance-ongelmaa: http://blog.xebia.com/2007/04/30/ejapp-top-10-countdown-wrap-up/

Spring batch: http://blog.interface21.com/main/2007/05/07/spring-batch/

Ja vielä lopuksi mielenkiintoinen poiminta Jonathan Schwartzin blogista:
”As an interesting (and unrelated) aside, I was in Nashville earlier in the week speaking at a big government conference, and had a chance to spend a little time with General James Cartwright – who told me he maintains an (internal only) blog. Think about that, a four star general, the individual with singular responsibility for US space operations, nuclear weapons, command and control, and that’s only a partial job description – maintains a blog. Why? ”It flattens the org.” ”Are comments open?” ”Yes.” That’s courage.”

Mainokset
Kategoria(t): java, programming, technology. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s