Tinderbox – The Tool for Notes

Viimepäivien suuri uutuus ja uusi tuttavuus on ollut Eastgate-systemsin Tinderbox. ( http://www.eastgate.com/Tinderbox/ )

OmniOutlinerin ja erilaisten mindmap-ohjelmien pitkäaikaisena käyttäjänä olen jo jonkun aikaa fiilistellyt, että olisi hienoa kun olisi jokin ohjelma – jossa nämä kaksi näkökulmaa voisi yhdistää toisiinsa. Toisaalta siis Outlinerin rakenteellisuus ja toisaalta mindmapin visuaalisuus. Tinderbox on ensimmäinen ohjelma joka tekee sen, tai pääsee ainakin lähelle.

Latasin Tinderboxin täysin toimivan demon, jossa merkintöjen määrä oli rajoitettu – mutta kaikki toiminnallisuudet olivat paikoillaan. Aloin mallintamaan työhön liittyvää casea Tinderboxiin – ja huomasin, että työkalu oikeasti auttoi minua jäsentelemään ja kehittämään ajatuksia paremmin. Mindmapin tyyliin saatoin luoda ruudulle uusia ajatuksia – ja vasta myöhemmin kategorisoida ja siirtää niitä ryhmiksi, siirrellä niitä toistensa alle kuten OmniOutlinerissa – ja täydentää ajatuksiin varsinaista tekstisisältöä.

Kun demon käyttöraja tuli vastaan seuraavana päivänä, olin jo täysin varma että olin löytänyt ohjelman, joka puuttui työkalupakistani. Parin sadan rekisteröinti ei edes tuntunut pahalta, sillä sain ohjelmasta välittömästi uutta tehoa työskentelyyn ja palavereihin, jossa asioita on yhdessä helppoa brainstormata ja muokata myös visuaalisesti.

Mainokset
Kategoria(t): digital, life, technology. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s