Vanhoja postauksia: Uusi mäkki, uudet konffaukset

Olen ollut jo vuodesta 2004 osa-aikainen Mac-mies, vuodesta 2005 pääosin Mac-mies ja nyt viimein on mahdollisuus olla vaikka täysin Mac-mies. ProBook on enismmäinen Intel-mac jota olen päässyt kunnolla käyttämään, ja kokemus on tyrmäävä.

Tämä kone suorastaan lentää Java-kehityksessä verrattuna PowerPC-prosessorikoneisiin. PowerBook oli hidas, mutta jopa kotikoneeni – tupla G5 PowerMac – on Javaa pyöritettäessä hitaampi kuin tämä dualcore läppäri.

Parallers on myös erittäin hyvä uusi tuttavuus. Virtuaalikoneet ovat olleet jo jonkun aikaa The Juttu – ja nyt OS X:lle löytyy hyvälaatuinen virtualisointisofta. Parallersin markkinoileltulo sai aikaan VMWarelle pakkoliikkeen OS X alustalle. Windows joka pyörii jouhevasti OS X:n sisällä ja elämä on mukavaa.

MenuMeters on ollut aikaisemminkin käytössäni, mutta nyt laajakulmanäytöllä läppärissä se pääsee todella oikeuksiinsa. Menubarissa näkyy kätevästi koneen tila niin verkkointerfcejen throughputin, muistin kuin myös levyoperaatioiden suhteen. Vaikka samat tiedot olisivat dashboardissa näkyvillä systat-widgetissa – tulee menubariin vilkaistua aina helpommin, esimerkiksi ihmetellessä miksi jokin tiedosto latautuu hitaasti tai yhteys tuntuu hitaalta.

VirtueDesktop: http://virtuedesktops.info/ – on uusi tuttavuus, mutta Intel-läppärissä hyvin toimiva virtual desktop-softa. Kauaahan näitä ei enää tarvitse, kun Applelta tulee käyttikseen oma Spaces-implementaatio. Mutta sitä odotellessa tämä on vallan mainio. Shift + Tab antaa browsata desktoppien välillä ja keybindingit voi tehdä suoraan eri desktoppeihin siirtymiseksi tai desktoppien selaamiseksi.

Läppärin kanssa oppii noepasti arvostamaan mahdollisutta tehdä enemmän ja enemmän suoraan näppäimistöltä, ilman tarvetta käyttää hiirtä tai trackpadia. Kukapa tietää, ehkä degenoroidun GUI-ihmisestä kohta Emacs-uskomaiseksi

Duunia kuitenkin riittää siinä kun asnetelee kaiken maailman softat uudestaan ja etsii oikeat driverit lisälaitteille. Kaikki muu löytyikin hyvin, mutta printterin driverit piti hakea netistä. Onneksi olen jo sen verran oppinut, että nykyään pistän laitteiden mukana tulevat softat talteen kansioon. On paljon helpompaa tehdä uudelleenasennuksia ja muita toimintoja, kun aikaa ei mene softien hakemiseen ja etsimiseen.

Samsung ML-1210 OS X:lle:
http://printers.free-driver-download.com/14134/Samsung-ML-1210-Printer-Driver-Mac-OS-X-10.1-10.2.html

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s