Vanhoja postauksia: Testien tekemistä

Selenium ja Selenium recorder

Selenium on alunperin Thoughtworksin sisäisestä projektista liikkellelähtenyt testaus-framework www-sovelluksille. Toisin kuin useat muut frameworkit, Selenium toimii suoraan selaimessa – käyttäen hyväksi Javascriptia — ja ollen siten yberkätevä työkalu nimenomaan websovellusten testaamiseen.

Firefoxiin saatava Selenium Recorder mahdollistaa testien tekemisen lähestulkoon pelkästään klikkailemalla sovelluksessa testattavat asiat läpi — tai ainakin auttaa tekemään pohjan varsinaiselle testille jota sitten sopivalla tekstieditorilla tulee täydentää haluttuun muotoon.

Vaikkei Selenium ole missään nimessä täydellinen, on se silti mukavampi ja helpompi työkalu lähteä liikkeelle välttämättömyksistä kuin monet muut testityökalut ( esim. MaxQ ).

http://www.openqa.org/selenium/

https://addons.mozilla.org/firefox/1157/

Jos kiinnostaa enemmän:
http://agiletesting.blogspot.com/2005/02/web-app-testing-with-python-part-1.html
http://agiletesting.blogspot.com/2005/03/web-app-testing-with-python-part-2.html

jUnit porskuttaa edelleen – unit-testejä Javalla

jUnit-framework vaikutti jo jonkun aikaa kuoleman kielissä olevalta projektilta ja kynnelle kykenevät olivat jo katselleet uusia vaihtoehtoja, mukaanlukien TestNG-frameworkin käyttöä. Omissa projekteissani häilyn kahden vaiheilla, mutta päädyin pysymään jUnitissa kahdesta pääsyystä:

– Eclipsessä on sisällä mukava jUnit test-runner

– Spring Frameworkissa oli sopivat baseclassit jUnit-testejä varten

jUnit 4 myös teki testien kirjoittamisesta hieman mukavampaa ja toi jUnittiin osan niistä ominaisuuksista, joista TestNG:ssä oli. Päälimmäisenä tietenkin annotaatioiden käyttö – eli testejä ei enää tarvitse nimetä tietyllä tavalla, vaan testit merkitään @Test annotaatiolla. Merkittävää oli myös mahdollisuus määrittää erikseen setUp ja tearDown joka testille tai kerran per luokka ajettavaksi.

Hyvä kuvaus jUnit 4:n featureista: http://www.instrumentalservices.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=52

Uudet jUnit testit toimivat sellaisinaan myös junit ant-taskin kanssa, kunhan testeihin laitetaan suite-funktio, joka wräppää jUnit 4 -testiluokan adapteriin. Ilman adapteria testrunnerit eivät löydä annotaatioilla merkittyjä testejä.
public static junit.framework.Test suite() {
return new JUnit4TestAdapter(AssertionTest.class);
}

http://www.junit.org/index.htm

http://testng.org/doc/


Seleniumia ei oikeastaan tullut koskaan käytettyä kunnolla, sillä loppupeleissä esimerkiksi JMeter toimi tehtävässä monipuolisemmin. Ehkäpä pitäisi taas käyttää aikaa ja testata uudestaan Selenium IDE:ä kunnolla.

Selenium IDE: http://www.openqa.org/selenium-ide/

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s