Vanhoja postauksia: Plone, php

Tänään oli ohjelmassa tutustua ensimmäistä kertaa tarkemmin Plone 2.5:n uusiin ominaisuuksiin ja mitä ne tarkoittavat tilanteissa, joissa Plonella joutuu tekemään uusia projekteja. Plonea, Zopea ja Pythonia rasittavat edelleen osaksi ne samat ongelmat mistä olen itsekseni murissut aikaisemminkin, mutta liikettä on ehkäpä parempaan suuntaan.

Mutta voi jumalauta kun sitä voikin vihata jotain softaa näin paljon. Toki Plone on kiva CMS kivalla käyttöliittymällä, mutta kiitos Zopen historian ja mitä moninaisempien vaiheiden — Zope ja Plone ovat aivan kauheita pommeja koodin suhteen. Mikä määrä työtä meneekään siihen että pääsee perille siitä kuinka jokin asia toimii – ja/tai debugata miksei se toimi.

Java-maailmaa on syytetty raskaudesta ja monimutkaisuudesta, mutta ziih. Hyvin suunnitellun Java-ohjelmiston koodia lukee niin paljon mieluummin kuin Zope-koodia erilaisine monkeypatchayksineen.

Tällä hetkellä ajattelen Plonesta että se on kiva käyttöliittymä aikamoiseen hirviöön, jossa on niin paljon magiikkaa magian päällä – ettei siihen kannata koskea — vaan paremminkin antaa olla sellaisenaan ja pukea se ehkä erilaisiin vaatteisiin, mutta parempi tehdä oikeat työt sellaisilla frameworkeilla joihin uskoo ja jotka toimivat odotettavilla tavoilla ja jotka eivät aseta liian suurta kognitiivista taakkaa ohjelmoijan päälle, ennen kuin frameworkkia voi käyttää mihinkään.

Kunhan Plone ja Zope pääsevät kokonaan Zope 3-komponenttiarkkitehtuuriin, asia voi näyttää huomattavan paljon paremmalta ja selkeämmältä — ainakin mikäli vanhasta maailmasta ei oteta suurta painolastia mukaan ja sotketa historiaa ja uutta selkeää tapaa tehdä asiat.

Onneksi meillä on kuitenkin Spring Framework.

PHP – spawn of satan

Huaaargh! Kylläpä sitä Java-ohjelmointia tehdessä onkin kaivannut näitä php:n ihania asioita, kuten keskenään epäyhteensopivia kompnentteja ja ongelmia drivereiden kääntämisessä mitä ihmeellisimmissä yhteenpanoissa. Että mysql-driverin kääntäminen ei onnistukaan tiettyjen versioiden kanssa – vaan heittääkin mielenkiintoisia ongelmia suuntaan jos toiseen.

PHP:n kohdalla olen jo pitkään kaipaillut kunnollista frameworkkia joka
olisi riittävän kevyt opetella, ymmärtää ja käyttää — mutta jostain
syystä sellaista ei vain tule eteen. Ehkä sitä on vain omat odotukset
nousseet liian korkealle, eikä mikään framework ole tullut kätevämmäksi
kuin Smarty-templaten, oman dao-layerin ja authentikointi-layerin
käyttö.

Ehkä jonain päivänä.. Suurempia ongelmia PHP:n kanssa edelleen on kuitenkin namespacejen puute , sekavuus ja heikko tyypitys. On kuin yö ja päivä ohjelmoida Eclipsessä Java-koodia, jossa on genericsit-käytössä — ja php:tä vaikka missä IDE:ssä, kun listasta voi tulla mitä vain.

Mutta onhan se nopeaa ja helppoa…


Kaverini hakatessa edelleen päätä seinään joutuessaan tekemään töitä muiden tekemän huonon php-koodin -kanssa, en voi kuin olla onnellinen siitä ettei minun tarvitse tällä hetkellä ylläpitää tai jatkokehittää kenenkään huonoa php-sovellusta.

Mainokset
Kategoria(t): spring, technology. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s