Vanhoja postauksia: N93 ja OS X

OS X:n kanssa ei tullut juurikaan lyötyä päätä seinään lisälaitteiden kanssa. Yleensä asiat toimivat heittämällä – mikä on niin piristävää verattuna Plug & Pray-kokemuksiin windowsissa ja Linux-kokemuksiin laitetuen suhteen. OS X:n kanssa ei joudu kääntämään kerneliä uusiksi, ottamaan käyttöön epämääräisiä moduuleja – vaan yleisimmin on asiat hoituneet joko suoraan käyttöliittymästä klikkailemalla – tai pienellä konfiguroinnilla terminaalissa.

Puhelimet ovat edustaneet minulle toistaiseksi suurinta konffaustarvetta – vaikka sekin on ollut loppupeleissä erittäin vähäistä. Jopa niin vähäistä että kun puhelimen on uusinut tai vaihtanut, on joutunut muistuttamaan kokonaan alusta alkaen että mitäs pitikään taas tehdä. Uuden Nokia N93:n kanssa selvisin yllättävän helpolla. iSynchin toimimiseksi latasin pluginin joka lisäsi supportin N93:n lisäksi myös muutamalle muulle Nokian uudelle mallille. Lataa, asenna ja toimii.

http://www.mactomster.de/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=26

3G ja GPRS-datayhteyksien toimimiseksi blutoothin yli myös läppäristä vaati hieman enemmän työtä. Ensinnäkin sopivat modeemiskriptit piti Ross Barkmanin sivuilta – ja asentaa ne ohjeiden mukaan käytettäväksi järjestelmässä.

http://www.taniwha.org.uk/

Konfiguroimalla Internet Connect-kohdasta bluetooth-modeemin käyttöön ohjeiden mukaisesti oli periaatteessa kaikki valmista ja toiminnassa. Käytännössä yhteys tietokoneen ja puhelimen välillä ei jostain syystä toiminut kunnolla, ennenkuin puhelimen oli vielä konfiguroinut ja ottanut käyttöön yleisen Bluetooth-laitteiden konfigurointi-toiminnon kautta.

Ongelmatilanteiden selvityksessä tällä hetkellä pääasiallinen toimintatapa onkin, että boottaan puhelimen ja haetutan sen uudestaan paritetuksi Bluetooth-laitteeksi, jonka jälkeen puhelin toimii taas kiltisti modeemina.


N93 on toiminut OS X:n kanssa modeemina yllätävänkin luotettavasti. Useita kertoja olen ollut hyvin GPRS-yhteydessä koko junamatkan Tampereelta Helsinkiin tai toisinpäin. Todellista mobiilityöskentelyä siis.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s