Vanhat postaukset: tutustumisia teknologioihin

Firefoxin Slogger-plugin on tullut erittäin rakkaaksi ja käytetyksi työkaluksi viimeaikoina. Sen avulla on helppo tallentaa automaattisesti sivuja netistä kovalevylle kuvineen – ja käyttää niitä sen jälkeen offlinena. Vaikka O’Reillyn Safari:n käyttöehdot eivät kirjojen tallentamista omalle koneelle sallikaan – olisi Sloggerin käyttäminen Safarista kirjoja luettaessa aika kätevää.

http://www.kenschutte.com/firefoxext/

VMWare – virtuaalikoneita massoille!

Virtuaalikoneet ovat selkeästi tulleet ollakseen. VMWaren tehtyä miehen työn ja pistettyä sekä Player- että Server-ohjelmsitot ilmaisiksi, ei ole enää mitään syytä olla ajamatta virtuaalikoneita ja olla hyötymättä niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Macintoshin puolella Intel-macintosheille ilmestynyt Parallel tarjoaa virtualisoinnit OS X:lle – ja viime hetkillä myös Microsoft on tajunnut lähteä mukaan estämään kilpailijoiden tunkeutumisen heidän infrastruktuuri-markkinoille, tarjoamalla omaa tuotettaan Microsoft Virtual PC:tä ilmaiseksi.

Omalla kohdallani virtualisoinnin hyödyt löytyvät ohjelmistokehityksessä ja testauksessa helposti. Windowsin eri versiot erilaisilla asetuksilla ja komponenteilla pyörivät kivasti Linux-koneessa virtuaalikoneina – ja käyttö on hämmästyttävän nopeaa. Itseasiassa vaikka Linux-koneeni on dual-boot kone Windows-levyllä, en ole joutunut pitkään aikaan käynnistämään Windowsia — sillä Vmwaren kautta on mahdollista käyttää Windows-levyä virtuaalikoneena Linuxin sisällä.

Ainoa ongelma virtuaalikoneessa on drivereiden puute – ts. hardwaresta ei saada kaikkea irti, mikä ei tietenkään ole ongelma jos virtuaalikoneessa ajetaan ihan perusohjelmia. Mikäli ohjelmat vaativat tietyn tyyppistä hardwarea esimerkiksi ääni- tai näytönohjaimelta, ei virtualisointi välttämättä enää riitäkään.

Tietohallinto-ihminen minussa taas taputtaa karvaisia käsiään yhteen ihaillessaan VMWaren tarjonnan kaupallista päätä, eli VMWare infrastructurea — jossa virtualisointia voidaan ajaa suoraan raudan päällä, ja saada tällä tavalla aikaan tehokasta ja kustannustehokasta servereiden konsolidointia. Sen sijaan että isketään erilaisille sovelluksille kaikille oma serveri olemaan 20% käyttöasteella, annetaankin konehuoneesta virtuaalikoneita sellaisilta koneilta joilla on vielä kapasiteettia jäljellä.

Nice. Very nice.

http://www.microsoft.com/windows/virtualpc/downloads/sp1.mspx

http://www.parallel.com

http://www.vmware.com


Parallerin ja VMWaren käyttö jokapäiväisessä käytössä on jatkunut edelleen. VMWare on ollut Linuxissa tiukemmassa ja tiuhemmassa käytössä kuin Parallel OS X:llä – mutta syytkin ovat olleet selvät. OS X:n puolella olen tarvinnut Windowsia ainoastaan Vision pyörittämiseen. Linuxin virtuaalikoneessa olen pyörittänyt joitain pysyviä windows-ohjelmia, kuten Suunto T6:n kontrolleriohjelmaa – joka lataa harjoitusten rekisteröidyt suoritukset sykemittarista tietokoneelle analysoitavaksi.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s